In welke regio bevindt het project zich? Het Pamoja-vrijetijdsproject bevindt zich in de regio Leuven en de omliggende gemeenten. Het moet haalbaar zijn voor onze vrijwilligers en de aanvragers om met elkaar af te spreken. Bij twijfel mag je steeds contact opnemen met de dienst.
Vanaf welke leeftijd kan ik deelnemen?
We beperken ons tot meerderjarigen (+18 jaar). Als je je aanmeldt, als aanvrager, in het jaar dat je 18 wordt, zullen we jouw deelname ook accepteren.
De vrijwilliger moet minstens 18 jaar zijn. Dit is belangrijk voor de verzekering, uitzonderingen zijn niet mogelijk.
Zijn er kosten verbonden aan het project?
Er zijn geen kosten verbonden voor jouw deelname aan het project. Wanneer je samen met je vrijwilliger of aanvrager een betalende activiteit doet, spreek je onderling af wie wat betaalt.
Hoe vaak wordt er afgesproken met elkaar?
Minstens 1 keer per maand doen jullie samen een activiteit. Hoe meer, hoe beter natuurlijk!
Wat zijn de wachttijden?
We kunnen geen exacte wachttijd plakken op het vinden van een gepaste match. Soms vinden we snel een match en andere keren duurt het wat langer. De wachttijden kunnen oplopen tot één jaar.
Wanneer kom je in aanmerking om deel te nemen aan het project?
Iedereen die op een of andere manier een beperking ervaart in het dagelijks leven waardoor hij/zij moeilijk kan deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten kan zich aanmelden bij het Pamoja-Vrijetijdsproject.
Elke vrijwilliger komt in principe in aanmerking voor dit project. Wel is het belangrijk dat er een ‘klik’ is met de aanvrager. Daarnaast zijn motivatie, enthousiasme en ‘voeling met de doelgroep’ belangrijk om een engagement aan te gaan.
Welk engagement verwachten wij?
Je geeft zelf aan hoe vaak jij graag wil afspreken met iemand. In de zoektocht wordt hier dan rekening mee gehouden.
Er wordt in eerste instantie gestreefd naar een engagement op lange termijn. Op het moment dat een van de twee partijen aangeeft niet meer verder te willen, houdt de samenwerking op. Dit kan bijvoorbeeld doordat de nood vervalt, de situatie van de aanvrager of vrijwilliger wijzigt of door een conflict tussen aanvrager en vrijwilliger. We voorzien steeds terugkoppelingsgesprekken, extra ondersteuning of evaluaties, indien nodig.